South Park Somalian Pirates

1 maj: Arrgh!! Jag blir galen! Det är andra gången jag försöker lägga upp det här klippet, andra gången det blir borttaget. Ett jävla klipp, det är ju inte ens ett helt avsnitt. Jag tänker låta den trasiga videon ligga kvar som en protest mot hur tråkigt internet håller på att bli… :(

Cartman åker till Somalia för att bli pirat. ”In Somalia people have no laws, they have no rules, and they never grow old!!”

Kyle – ”They never grow old because they die before they’re thirty!”

Vodpod-video är inte längre tillgängliga.

more about ”South Park : Somalian pirates get sniped”, posted with vodpod

Southpark boils it down to the bare essentials. Avsnittet i sin helhet är baserat på ”äventyret” med den franska lyxyachten Pontant som båtnappades för nästan exakt ett år sen. Ponant och de somaliska piraterna kan man läsa om i Vanity Fairs aprilnummer (2009).

Artikelförfattaren Langewiesche (amerikan) verkar mer än aningen fascinerad av den franska besättningen, som om jag förstod artikeln rätt, insisterande på att käka gourmetlagade lyxluncher under sin tid som gisslan. Uppgifterna om att ”nouvelle cuisine was important to them, and, generally speaking, so was sex.” känns kanske inte helt viktiga i sammanhanget? Alltså sammanhanget att bli kidnappad av somaliska pirater. Langewiesche berättar vidare om besättningen: ”Seven of them were women, and sporting as European women can be.” [min kursivering]. Som europeisk kvinna är jag väldigt nyfiken på vad detta betyder…

Annons

2 reaktioner till “South Park Somalian Pirates”

  1. ”sporting as European women can be.”
    ”sportiga” dvs de spelar tennis och använder gymmet på båten, medan de amerikanska kvinnorna mer är intresserade av vad de uppfattar som ”nouvelle cuisin”. :)

    eller ???

    :) :) :)

    1. Kanske. Jag tillhör dock kategorin ”unsporting European women”, och kunde inte rikgtigt känna igen mig i beskrivningen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s