Träningsplan för den ovane löparen – Runner’s World Smart Coach

Även om jag har sprungit med mer eller mindre ambitiösa planer sedan ett par-tre år tillbaka så känns det som att jag ständigt börjar om. Börjar om från en förkylning, börjar om från en off-period, börjar om från ett uppehåll på 4 månader eller mer på grund av det är slaskigt ute… Jag är med andra ord fortfarande en ovan löpare, och ingenting går på rutin. Ungefär som med städningen.

RW träningsplan Smart Coach

Räddaren i nöden: Runner’s World Smart Coach! Gratis-versionen av den här digitala träningsplaneraren har allt jag behöver. Man skriver in sin senaste ”lopptid” på valfri distans, hur många km/vecka man springer, och hur mycket man planerar att träna. Och till vilket datum/distans man tränar, alltså målet med träningen.

Ut kommer ett detaljerat schema, vecka för vecka, med olika sorters löppass, distanser, och vilka tider man ska försöka hålla sig till. Perfekt när man som nybörjare ofta springer iväg för fort, för långt, för snabbt.

Förra gången jag använde Smart Coach kopierade jag in hela schemat i Excel, gjorde lite layout-fix, skrev ut på A3-papper och tejpade upp på insidan av garderobsdörren. Sedan skrev jag in resultaten från de avklarade träningspassen. Med färgpennor. En underbar kombination av digitalt och analogt.

Finns det några fler bra knep en ovan löpare som jag kan ha användning för?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s