Passion for Business…?

Passion for Businness nr2-2009Fick nr 2 (2009) av Passion for Business till jobbet, och reagerade en aning över framsidan. Funderade över vad Louise Freidestams skor hade att göra med hennes jobb som stallchef för Porsche, det verkade ju hänt någonting med spännet som var viktigt att fånga på bild. Ja, ja, tänkte jag och hastade vidare med min egen arbetsdag.

Sen kommer Linnéa med Passion for Business nr 3 (2009), och den flyktiga funderingen från nr 2 förvandlas till fast feministisk indignation. Denna gången ser vi Petra Mede på framsidan i svart snörkorsett, stay ups och en gorilla-hand på tutten! Hallå! Vem tyckte att den här bilden var en bra idé? Än en gång, vad har Petra Mede i underkläder att göra med hennes framgångsrika karriär som komiker?

För er som kanske inte riktigt förstår vad det är att hetsa upp sig över, föreställ er att det skulle gälla framsidan på Veckans Affärer, Affärsvärlden, Aktiespararen eller dylik publikation, med en halvnaken Erik Penser till exempel. Ganska absurt va? Vad har Erik Pensers gubbkropp att göra med hans affärsimperium?

Enligt Linnéa har Passion for Business bytt chefredaktör och genomgått en make-over mot det sämre, ytligare hållet. Jag kan inte säga något om innehållet, men i det här fallet kanske man kan judge a book by its cover.

Liz Lemon Time Out New York cover

Den ”skojiga” framsidan av Petra Mede fick mig att tänka på Liz Lemon (Tina Fey) och hennes Time Out New York cover. ”Oh boy, they went with birthing the chicken on the toilet …”. Ungefär lika absurt. Väldigt roligt avsnitt av 30 Rock förresten,  Mamma Mia (avsnitt 21, säsong 3). I slutändan andas ändå Liz lyckligt ”I’m on the cover”, så man får hoppas att Petra Mede också tyckte lite underklädesbilder med tafsande gorilla var värt det.

Annons

3 reaktioner till “Passion for Business…?”

  1. Haha sjukt kul reflektioner och jag tycker också att omslagen var lite udda men vad säger man, sex säljer eller inte..

  2. Bra rutet Sara! Jag har bara läst ett nummer av PfB, det allra första för något år sedan, och då var det bra. Har de bytt chefredaktör och det är detta man gör för att sälja, kommer de säkert gå i graven snart. Håll koll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s