Restaurang Bauer – en bautabesvikelse

Redan 3 minuter in på Bauerbesöket anade jag att det inte skulle kvalificera sig in på nån top 10, eller ens top 50-lista. Vilket var en riktig besvikelse eftersom jag hade valt restaurangen tack vare den ganska fördelaktiga Krogkomissionrecensionen i DN På stan (visserligen från 2008…). Det var fredagen innan min födelsedag, och jag och Christian gick ut för att påbörja firande av lilla mig med vad vi trodde skulle vara en soft spansk/skandinavisk matupplevelse.

Sammanfattning av katastrofen:

  • trist välkomnande, tog ett bra tag innan någon ens uppmärksammade oss med ett enkelt ”Hej”.
  • så hög musik från bardelen (som vi hamnade närmast) att vartannat ord av konversationen var ”Va?!”
  • menyn var inte längre spansk/skandinavisk, utan själlöst sushi/asiatisk/grillat kött/hamburgertallrik-mixad…
  • min vanligtvis absoluta favoritförrätt, fläskdumplings, var totalt oätlig. För fläskköttet i de små knytena var rått. Påtalade fadäsen, fick kökets nya försök, tog en tugga: rått kött igen! Tog det säkra före det osäkra och beställde en ny förrätt…
  • Grillade tonfisken till huvudrätten var överröst av kylskåpskall mango, vilket resulterade i kall och lite träig fisk. Trist.
  • Christians grillade entrecote var ok, inget speciellt, men den bakade tomaten till var kall…
  • Inget som helst avdrag på notan för de inledande misstagen, vi blev inte bjudna på efterrätten, varsitt glas champagne, vin, kaffe eller vad som helst.

Alla kan göra fel, men det är hur du hanterar dina misstag som är det viktiga. Bauer hade ingenting mer att komma med en ett hastigt uttryckt ”Vibertusengångeromursäkt”… Men vad kan man förvänta sig av ett ställe som stavar ”chocklad” med ck , och felrättar det enda rättstavade ordet med med röd bläckpenna?

Annons

3 reaktioner till “Restaurang Bauer – en bautabesvikelse”

  1. hehe,,.. skönt att det finns fler språkfachos, börjar känna mig lite ensam. Pöss på dig min sköna!

    1. Puss tillbaka! Har inte hunnit ta tag i syrrans din facebook-mess, men snart. På väg till Kroatien, själv. Eller ensam, eller vad det heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s