The Cove på SVT Dox

The Cove – en av de absolut läskigaste filmupplevelserna på förra årets filmfestival går nu att se på SVTplay – Dox. Med den f.d. Flipper-tränaren Ric O’Barry i spetsen försöker ett gäng dokumentärfilmare att fånga den årliga delfinslakten i japanska Taiji på film. Lättare sagt än gjort. Fiskarna och stadens myndigheter är inte så förtjusta i tanken på att deras ”tradition” blir till djurrätts-blockbuster.Slakt och blodbad i all ära, men en av de värsta avslöjandena i filmen är hur det kvicksilverförgiftade delfinköttet paketeras om till ”valkött”, och serveras i stadens skolor. Mer eller mindre alla barn i Taiji utsattes för systematisk kvicksilverförgiftning…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s