NY: dag ett

Katz's DeliDag ett i NY, 13 mars 2009: t-bana till Lower East Village, av en tillfällighet frukost på Katz’s Deli, där Sally fejkade orgasm i When Harry met Sally. Fick en ordentlig dos stressad New Yorkisk otålighet från delikillarna, trots vi var de enda i kön. Katz’s var en rolig

blandning av ”äkta” och turistigt, med massor av kort på ena väggen av kändisar och annat löst folk som besökt stället. Hittade ett kort på vår egen Eagel Eye Cherry där.

Sedan bar det av mot Chinatown, stannade till vid en rolig godisaffär, Economy Candy. på väg mot Tenenment Museum, ett superintressant museum med lite annorlunda upplägg. Mamma hittade det i guideboken (den älskade  Eyewitness Guide från Dorling Kindersley, kan rekommenderas för vilken destination som helst), jag var väl lite tveksamt inställd från början. När den guidade turen väl satte igång (det är så man besöker museet som består av olika lägenheter iordningställda till gamla hyreslägenheter från mitten av 1800-talet och tidigt 1900-tal) blev jag hooked! Turen tar ca en timme, 60 min som flyger förbi.

 

Vi fortsatte vår sightseeing i Chinatown och promenerade nedför Mott St, svängde in på den lilla lilla lilla tvärgatan Mosco St  till Fried Dumpling, fem stekta 

fläskknyten för $1! Chinatown var, kanske föga förvånande, fullt av kineser (asiater åtminstone…). Sedan blev det en kort promenad uppför Mullberry St i Little Italy, som verkligen är litet. Chinatown har visst tagit över mycket av de forna italienska kvarteren.

Framemot sen eftermiddag hoppade vi på T-banan och åkte bort till Greenwich Village. Trötta och matta efter vår första dag i stora äpplet blev det bara lite lös sightseeing.

Vi snubblade över en liten ”park” (några blomrabattar innanför järnstaket) som nämde en Elbert Herring! Det var kul :). Frusna, men nöjda begav vi oss tillbaka till 7th Ave och hotellet. Slut på dag ett!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s