NY: dag två

 

Lördag 14 mars. Kort promenad uppför 7th Ave och genom sydöstra hörnet av Central Park. Extremt många hurtiga motionärer. Frukost i rasande tempo på Viand Coffee Shop, 86th St, gigantiska pancakes med smör och maple syrup :). 

Litet besök på Bloomingdales, går därifrån några dollar fattigare och lite smink tyngre.

T-bana upp till Metropolitan Museum of Art, mååånga timmar senare känns det som att man endast har avverkat en bråkdel av samlingarna. 

Hemgång (hotellgång) blir det ändock, på vägen springer vi på en alldeles äkta filminspelning på Park Ave (Angelina Jolie sa några, men vi såg inga kända ansikten alls) och hoppar in på minivaruhuset Takashimaya.

Dags för middag och taxi till Les Halles (Park Avenue 411 SOUTH, inte norr som vi upptäckte efter lite om och men…). Uppenbarligen mycket poppis restaurang, bordsbokningen hade försvunnit i lördagsvimlet och ”10-15 minutes” blev till en dryg halvtimme. MEN, väl värt väntan! Supergod mat, underbara sniglar, köttbit som smalt(?) i munnen och gigantisk crème brulée. Taxi tillbaks till hotellet och bums i säng!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s