Söndag – Musée Magritte

Dimanche sans voiture – bilfritt var vad som gällde inne i Bryssel denna söndag den 20 september. En eller ett par gånger om året händer det, så det kändes inte helt obetydligt att få uppleva. På gatorna såg man istället hur mycket cyklar som helst! Som om ett magiskt regn hade förvandlat alla Bryssels bilar till tvåhjulingar över natten.

Vi promenerade förbi fantastiskt folkfyllda Place du Sablon till museikullen för att ta en titt på det nya Musée Magritte, Magritte-museet. Det var bra, intressant, och väldigt effektivt planerat. Utan att nån nämnvärd stress hann vi med de tre modesta våningarna på nån timme. Kanske lite färre verk än vad jag hade väntat mig. En irriterande detalj var att man inte fick fota alls inne bland tavlorna. Ovetandes om detta tryckte jag av ett par rutor med den futtiga iPhonen, och var tre sekunder senare tvungen att radera dessa under en museivakts stränga bevakning… Snålt tycker jag, konst borde åtminstone få tas hem genom kameran/mobilen!

Efter en öl på takserveringen till det intilligande Musées royaux des Beaus-Arts och ännu en på Place du Sablon väntade middag hemma hos Axel och Sandra. I utbyte mot att jag lovade nämna Axels nyss ditfraktade svart/vita lilla tv från -79 eller liknande fick jag låna Axels dator för att slänga upp fredagens blogginlägg :). Så, här kommer din tv livs olevande på Sara Bloggar:

Annons

2 reaktioner till “Söndag – Musée Magritte”

  1. Men hej!
    Okej vilken tur då kanske jag vågar låta dem hänga kvar hehe
    Ja men absolut det kommer jag göra och jag hoppas du gör sama sak ifall du skulle få för dig att åka till uppöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s