Måndag – lyxljus på Santeurs d’Ailleurs

Måndag och hemgång… Eller hemåk, hemflyg, hemresa snarare. Men hemgång känns passande, lagom melankolisk klang och vibbar av att festen är slut.

Fast! Vi hade ju faktiskt större delen av dagen till förfogande i Bryssel, och Sara och jag inledde med frukost på ett kafé på Avenue Lousie. Sedan styrde vi tillsammans med Axel stegen vidare mot doftpalatset Santeurs d’Ailleurs (som jag nämnde i lördags). Det blev ett lyxigt doftljus från Cire Trudon (doften Manon, ”this delicious scent of fresh cupboards and of swilled down tile floors, recall the washing days of George Sand heroes and the Parisian laundry maids”), i en åtminstone till synes exklusiv förpackning.

Färden fortsatte till den urgulliga och extremt prisvärda butiken Dille & Kamille, där man kan få tag på allsköns köks- och hemprylar. Förra gången jag var i Bryssel (med i stort sett identiskt resesällskap :) handlade jag på mig ett par stycken supersöta små mjölk-/saftflaskor, och jag körde en repris på det den här gången. Gunilla, din lilla mini-flaska ligger i förhoppningsvis säkert förvar i min resväska i skrivande stund!

Skjuts av Axel igen, denna gången till flygplatsen. Tack tack tack! På Brussels International Airport har de för övrigt en (1) smart car-parkering :D.

Annons

En tanke på “Måndag – lyxljus på Santeurs d’Ailleurs”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s