Mmm… Moleskine – Colour a Month Daily Planner m.m.

Ibland är det skönt att inte vara ensam om sina beroenden och svagheter. En av mina få riktiga shopaholic-ovanor, anteckningsböcker och kalendrar, delar jag med min chef Karin. Fick ett mms ikväll om en Moleskine-nyhet för mig, Colour a Month Daily Planner. Nu fick kalendern sedan ett antal år tillbaka, Weekly Notebook med hårda röda pärmar, konkurrens…

Det ena ledde till det andra och jag har den senaste timmen ägnat mig åt anteckningsboksporr. Deras hemsida ser vid en första anblick lite trist ut, men visar sig vara fantastiskt inspirerande. Gillar mötesplatsen myMoleskine där medlemmar kan ladda upp hacks, illustrationer och random video. 14’509 pers registrerade, det finns många nördar där ute…

Moleskine jobbar överhuvudtaget mycket med inspirerande video på deras hemsida. Bland annat en som visar hur man använder tjänsten MSK, ”a printable format for Moleskine that allows to transfer digital content like contacts, events or original associations of images and text on the blank pages of your Moleskine notebook.” (ev. grammatiska fel i ovan mening är Moleskines egna…). Det är så rätt i tiden att det är löjligt. Vilket perfekt hjälpmedel för kombinerade applenördar och moleskinehipsters. Det måste ligga något ironiskt i att analoga anteckningsböcker digitaliseras manuellt… Kan bara inte förklara exakt var… ”Verkar meckigt” som min vän Madde kommenterade.

I Sverige kan man köpa Moleskine smidigt genom Adlibris.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s