Städguide för den ovane städaren

I hate housework. You make the beds, you wash the dishes and six months later you have to start all over again.
—Joan Rivers

Att städa. Enkelt och vardag för dem flesta, om än tråkigt. I mitt fall oproportionerligt svårt och föregås av oändliga tidsödande tanke-krumbukter och tidsdödande ”istället-för-aktiviteter”.

Varje städpass (few and faaaaaaar between…) är som att uppfinna hjulet på nytt. Så här följer mina 8 bästa städtips till den ovane städaren, alltså jag:

♠ Passa på när känslan jag-kan-inte-leva-så-här-längre! infinner sig. Signalerar ofta den perfekta mixen av desperation och motivation.

♣ Undvik orden ”städa”, ”måste” och ”ska” initialt. Starkt motivationsdödande. Jag kallar det istället ”plocka”, tänker att jag gör det jag vill, med ingen plan eller mål för vad som ska bli gjort. 

♥ Sätt på dig en sjysst städ-outfit. Klassiskt förkläde piggar upp. Klänning som du kan röra dig i och svettas i är bra. (Spegel pre-cleaning nedan)Saras städoutfit - förkläde

♦ Övertyga en kompis att komma över. Mitt absolut bästa knep för att göra det jag vill få gjort. Tyvärr är det få som nappar på inbjudan ”kom och håll mig sällskap medan jag städar”.   

♠ Näst bästa efter sällskap IRL: Sommar & Vinter i P1. Jag har tagit mig igenom 13 sommarpratare dessa två plock- och städdagar. Utan musik, det är det distraherande pratet jag är ute efter.

♣ Måla naglarna i fin färg. Mycket roligare att hantera trasor och dammvippor då.städnaglar

♥ Be universum om att skicka en övernattningsgäst.  OBS! Med god tids förvarning. Gärna någon som du inte känner allt för väl, de vill man helst inte ska se hur illa det kan bli.

♦ Belöna dig själv efter utfärd städning. Hurra, jag är klar! För min del blev det en skål Nesquik chokladpuffar. Och en cigarett, efter en veckas förkylningsuppehåll. NesquikLycka till med städningen!

Annons

En tanke på “Städguide för den ovane städaren”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s