Nice – Bienvenue chez moi!

Nu har jag varit en Nice-bo i två veckor. Känns som en evighet och samtidigt som ingen tid alls. Franskan har väl inte hunnit förbättras nämnvärt än så länge, will keep you posted on that… Planen är att vara här till slutet av maj, så lite tid kvar att öva.

Jag bor i en mysig etta på Avenue des Orangers (‘Apelsinträdsgatan’, fint va?), cirka fem kvarter från Promenade des Anglais och 15-20 min promenad från Vieux Nice, gamla stan. Har balkong, halleluja! Med en flisa havsutsikt långt borta mellan huskropparna.

Spana in min allra första hemmaklippta, ljudsatta videosnutt från lägenheten för att se hur liten flisan är. Och hur jag bor, alldeles ensam, för första gången någonsin i mitt tjugosju-åriga liv. Personligen är jag speciellt fascinerad av varmvattenberedaren som hänger ovanför diskhon, med en gaslåga som tänds och släcks när man skruvar på varmvattenkranen. Kallt eller skållhett om vartannat alltså. Det blir nåt glitch med ljudet när jag exporterar filmen, orkar inte prova igen för tionde gången. Så stå ut med att höra mig mumla något ohörbart framemot balkongscenen.

Teckningen i köket är från min gudson Aleck, och fick precis som valpkudden följa med från Stockholm. Resten av prylarna är  ‘Jipys’, konstnärsstudenten som bor här i vanlig fall. Nu när jag rensat bort det värsta av dockhuvuden och andra leksaksmemorabilia gillar jag hans personliga touch.

Har snott La Valse d’Amélie, ledmotivet från Le fabuleux destin d’Amélie Poulin, som the theme song till mitt eget äventyr.

p.s. Glad alla hjärtans dag förresten, eller  ‘happy Singles Awareness Day‘, so cleverly called on someone else’s blog… Un hommage à Saint-Valentine: worst.date.ever story

p.s. 2 Jag saknar alla hemma i Stockholm, resten av världen och familjen i Etiopien mer än väntat. Pussar och kramar all around!! Glöm mig inte…

Annons

10 reaktioner till “Nice – Bienvenue chez moi!”

 1. Tyckte att lägenheten verkade jätte mysig, hoppas att du trivs! Hur länge skulle du vara kvar i Nice? puss

  1. jag är kvar till slutet av maj, lghten har jag till den 28 maj. Har inte bestämt mig än, men kanske stannar några dagar extra. Beror på hur inte trött/trött jag är på Frankrike då :) Visst skulle du o sambon åka ned typ då? puss o kramar!

 2. men guuuuuuuuuuud vilken söt lägenhet! Och helt underbart med solig balkong, vilken lyx!

  Ser fram emot att läsa mer om dina äventyr ;-)

  pok/as

  1. hoppas uppdatera lite mer regelbundet och oftare från och med nu :) tusen kramar!

 3. Fint du har det! Jag slängde dina sista lökar ur kylen och lånade lite kokosfett till kaffet när jag kände mig hängig :)

  1. du är välkommen att ta hur mycket kokosfett när som helst! :) tack för att du slängde gammal mat, skulle inte förvåna mig om det gömmer sig mer där inne någonstans. Saknar er allihopa på Bemz, hoppas ni har det bra och att det inte är för mycket kitchen bitchin’ :D

 4. Oh Sara!! I LOVE IT! That small glimpse into your life was heartwarming (ever so slightly influenced by the music of course!) You are such a talented woman. I was wondering if you’d lugged all those books to Nice with you (on bookshelf in bedroom) and was tres impressionee. What an intellectual! But even better – all set up from the get go. I like the art in the flat. Love the balcony and even though I couldn’t quite catch a glimpse of the sea, I could almost smell it. Well done. Good luck. Enjoy! Tu nous manques. Grosses bises.

  1. Miss you too Christie! It is rather a nice little apartment, find myself growing fonder towards it everyday :) hope to see some more pictures of Isobel. Saw that you got the Bemz package, glad you liked it. Lots of hugs from a now rainy Riviera!

 5. Hej Sara Gumman,
  Vilken fin liten lägenhet och härligt kvarter, ta väl hand om blommorna :).
  Ser att man inte har förnyat vattenberedaren sen min tid för 40 år sedan. Jag hade en likadan i mitt inneboende i Monte Carlo. Fast vi var två flickor i ett rum, och hade kombinerat badrum med gasspis så vi kunde laga lite mat, men inget kylskåp. Världen har utvecklats inkl. studentboendet sedan dess. Ska bli jätteroligt komma hälsa på.
  Puss och Kram/Mamalena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s