Carnaval de Nice – ballongdjur och tigertuttar

Februari är karnevalstider här nere på kontinenten, och igår invigdes en av dem stora; karnivalen i Nice. 18 februari – 8 mars firar Niceborna och turister från hela regionen att fastan inleds. Ska inledas? Eller har inletts? Inte så bra koll uppenbarligen.

Det så här års ganska sömniga Nice har äntligen vaknat till liv. Min promenadväg hem från gamla stan har förvandlats från en trött gågata med en handfull hemsläntrare till en 10 kvarter lång folkfest. Nästan. Och biltrafiken tredubblades över natten. Känns det som.

Årets tema är Roi de la Méditerranée, Kungen av Medelhavet. Vet inte exakt vad det syftar på, antagligen att Nice är the shit vad Medelhavet anbelangar. Det hjälper i och för sig inte att vara kung över fula maskotar när man har en skoningslös 11-åring efter sig. Invigningskvällens show var speciell. Lite som en balettföreställning, dramatisk musik och ingen chans att förstå handlingen om man inte redan visste den. Har fortfarande inte fått klarhet i vad alla de olika ballongdjuren, sjöjungfrun med tigertuttarna och jättekvinnan spelade för roll i det hela.

Annons

5 reaktioner till “Carnaval de Nice – ballongdjur och tigertuttar”

  1. Hej Gumman, Vad kul att skypa och vilken tur jag just hade satt på datorn. Måste skynda mig nu för tiden är snart ute. Fastan har inletts även i Etiopien, och här är det på allvar och utan karneval. I Etiopien fastar man i 50 dagar, och det gäller nästan alla. Då får man inte äta kött, fisk eller mjölk/ägg. Men i övrigt går det bra att äta. Den koptiska kyrkan liknar den gammaltestamentliga och man har kvar många traditioner eller har samma traditioner som judarna och även muslimerna. Där ser man hur alla dessa religioner sammanfaller. Nu god natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s