Tagliolini Aglio e Olio – att laga mat utan ugn

Jag har inte haft så mycket inspiration att laga mat sen jag kom till Nice. Vilket är tråkigt när man befinner sig i (det självutnämnda) gastronomilandet framför andra. Tror att det delvis har att göra med att jag inte har någon ugn här nere, det verkar vara en lyx man inte utrustar vilken lägenhet som helst med. Men så i lördags snubblade jag över ett så enkelt pastarecept att motivationen inte spelade så stor roll – Spaghetti Aglio e OlioDet är faktiskt så enkelt att jag inte vet om man ens kan kalla det recept. Fräs vitlök (4 klyftor för 4 pers) och 1-2 färska röda chili lätt i olivolja (ca 1/2 dl kanske?) i ca 8-10 minuter. Se till att inte vitlöken bränns vid! Då blir det bittert och äckligt. Efter att vitlök, chili och olivolja har fått gotta ihop sig ordentligt, blanda i valfria passande grönsaker, tillbehör, skaldjur, fisk på burk etc etc. Stek vidare tills du känner dig nöjd. Häll över/blanda ihop med nykokt pasta. Behöver jag säga salt och peppar? Pynta med persilja (som här faktiskt doftar persilja).

Min variant blev med aubergine, paprika och tonfisk på burk. Chilifrukten var tyvärr inte färsk, det kunde jag inte hitta på marknaden eller någon av dem små grönsakshandlarna i närheten. Men det var däremot pastan (tagliolini), purfärsk, från denna lilla butik. Inspirationen kommer från Evan’s Kitchen Ramblings, en fantastisk patisserie- och matblogg (mest väldigt vackra och delikata efterrätter, konditorstyle). Varning för den störiga bakgrundsmusiken dock, men den går att pausa.

Just nu sitter jag och snaskar i mig svenskt lösgodis, direktlevererat från hemlandet, och känner mig extremt okulinarisk…

ps. bilderna kommer från den nya favorit-appen, PictureShow. Hur många roliga bildeffekter som helst. Hittad på iPhoneography.com.

Annons

En tanke på “Tagliolini Aglio e Olio – att laga mat utan ugn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s